24 maja odwiedziliśmy gospodarstwo ekologiczne Państwa Ewy i Petera Stratenwerth w Grzybowie. W ramach naszego szkolnego programu „Cztery pory smaku” dowiedzieliśmy się jak produkuje się zdrową żywność, a na koniec wizyty mogliśmy nawet jej spróbować na drugie śniadanie W Grzybowie czekało na nas wiele atrakcji. Zwiedziliśmy biopiekarnię
oglądaliśmy serowarnię
karmiliśmy małe kózki
(a niektórzy to nawet próbowali sił w dojeniu), spacerowaliśmy wśród pól i łąk, obserwowaliśmy krowy
jedliśmy jagody
kamczackie prosto z krzaków i widzieliśmy jak zdrowo rosną warzywa
w ogródku i w tunelach. Tak więc po tylu aktywnościach to drugie, zdrowe śniadanie zniknęło w okamgnieniu i wróciliśmy do Mocarzewa. Ekologiczny Uniwersytet Ludowy w Grzybowie Dziękujemy







































































