24 maja odwiedziliśmy gospodarstwo ekologiczne Państwa Ewy i Petera Stratenwerth w Grzybowie. W ramach naszego szkolnego programu „Cztery pory smaku” dowiedzieliśmy się jak produkuje się zdrową żywność, a na koniec wizyty mogliśmy nawet jej spróbować na drugie śniadanie W Grzybowie czekało na nas wiele atrakcji. Zwiedziliśmy biopiekarnię oglądaliśmy serowarnię karmiliśmy małe kózki (a niektórzy to nawet próbowali sił w dojeniu), spacerowaliśmy wśród pól i łąk, obserwowaliśmy krowy jedliśmy jagody kamczackie prosto z krzaków i widzieliśmy jak zdrowo rosną warzywa w ogródku i w tunelach. Tak więc po tylu aktywnościach to drugie, zdrowe śniadanie zniknęło w okamgnieniu i wróciliśmy do Mocarzewa. Ekologiczny Uniwersytet Ludowy w Grzybowie Dziękujemy
Przegląd prywatności
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.