Cztery pory smaku w gospodarstwie ekologicznym

24 maja odwiedziliśmy gospodarstwo ekologiczne Państwa Ewy i Petera Stratenwerth w Grzybowie. W ramach naszego szkolnego programu „Cztery pory smaku” dowiedzieliśmy się jak produkuje się zdrową żywność, a na koniec wizyty mogliśmy nawet jej spróbować na drugie śniadanie 😋 W Grzybowie czekało na nas wiele atrakcji. Zwiedziliśmy biopiekarnię 🫓🥖🍞oglądaliśmy serowarnię 🧀 karmiliśmy małe kózki 🐐 (a niektórzy to nawet próbowali sił w dojeniu), spacerowaliśmy wśród pól i łąk, obserwowaliśmy krowy 🐮jedliśmy jagody 🫐 kamczackie prosto z krzaków i widzieliśmy jak zdrowo rosną warzywa 🥬🥦🥕🥒🍅 w ogródku i w tunelach. Tak więc po tylu aktywnościach to drugie, zdrowe śniadanie zniknęło w okamgnieniu i wróciliśmy do Mocarzewa. Ekologiczny Uniwersytet Ludowy w Grzybowie Dziękujemy 🩵